SEO çalışması yaparken dikkat edilmesi gereken unsurlar nelerdir?

SEO Çalışması

Geçmiş yıllara göre, bir sürü web sitelere verilen backlinkler artık web sitelere yarardan çok zarar vermeye başladı. Sitenin içeriği ve konusuyla alakasız verilen backlinkler, arama motları tarafından spam olarak algılanıyor ve siteniz bir süre yükseldikten sonra bu zararlı backlinkler sayesinde geri dönülmez bir şekilde düşüyor. Düzgün, özenli ve konuyla alakalı verilen backlinkler sitenizin her zaman puanını yükseltecek ve sizi ön plana çıkartacaktır.

Web sitenizdeki makalelerin nasıl olması gerekir?

1-Makalenin başlığı
Makalenin başlığı içeriğe ve anahtar kelimelere uygun olması gerekmektedir. Bu sayede arama motorları içerikleriniz'i daha rahat anlayacaktır.  Örneğin SEO nedir? başlıklı bir makale oluşturduk. Bu başlığa uyumlu anahtar kelimeler ve içerikle birlikte arama motorlarına SEO nedir yazıldığında web siteniz, SEO çalışmasına uygun bir şekilde hazırlanmamış web sitelerinden daha üst sıralara çıkmanızı sağlayacaktır. 

2- Heading tag kullanımı
Heading tag yazdığınız makalenin içerisindeki başlıklara denir. Örneğin;

SEO Nedir

<h1>SEO Nedir<h1>

<h1>SEO çalışması Nasıl yapılır<h1>

<h2>SEO çalışması yaparken yapılan hatalar<h2>

<h2>SEO çalışmasının avantajı nelerdir<h2>

<h3>SEO avantajları<h3>

<h3>SEO zararları<h3>

  • h1 Etiketi bizim makalemizin ana başlığıdır. Arama motoru botları öncelikle bu başlığa göre aramaya başlarlar. Her makaleniz için bir kere kullanmanızı önemle tavsiye ediyoruz
  • h2 Ana başlığın alt başlıklarına verilir, h2 örneğinde verdiğimiz gibi alt başlık niteliğindedir birden fazla kullanılabilir.
  • h3 Alt başlıktan sonra kullanılacak başlıklar için kullanılır yine h2 etiketinde de olduğu gibi birden fazla olabilir.

3-Özgün içerik 
Özgün içerik, Bir web sitesine yazacağımız herhangi bir yazı, makale, fotoğraf vb. bütün içerikleri, başka bir web sitesinden kopyala yapıştır mantığı ile alınmayan düzenli, özenli ve özgün olarak paylaşılma işlemine denir.



4-Anahtar kelime (Keywords)
Yazdığımız makalemizde kullanacağımız en önemli unsurlardan biride anahtar kelimelerdir. Anahtar kelimeler, Yazdığınız makalede kullandığımız etiketlere denir. Anahtar kelime kullanımı her zaman konuyla ilgili olmalı aksi takdirde yazacağınız konudan bağımsız anahtar kelimeler, sayfanızı indekslemek için gelmiş olan arama motoru botları sizin web sitenizi spam olarak gösterebilir.

5-Mobil uyumluluk 
Mobil uyumluluk, bir web sitenin mobile uyumlu halini getirerek, mobil üzerindeki ziyaretçileri web sitenizde daha iyi karşılayarak daha fazla kalmalarını sağlayabilirsiniz. Tabi bu arama motoru botları içinde çok önemlidir. Çünkü sizlere mobil deki ziyaretçilerinde rahatlıkla ulaşmaları sağlamaktadır.

6-SEO Desteği
Uzaman grafik ve Yazılım ekibimizle siz değerli müşterilerimize özel ekonomik SEO desteği oluşturuyoruz. Bizden SEO desteği aldığınız takdirde belirli periyotlardan sonra yazdığınız makaleler daha hızlı bir şekilde indekslenecek ve siz değerli müşterilerimiz daha fazla kişilere ulaşarak web sitenize giren kullanıcılarınız artacaktır.