Google harici en yaygın olan arama motorları

Arama motoru fotografları

Türkiye de kullanılan arama motoru denilince akla ilk gelen isim "Google" dır. Google Sadece arama motoru değildir, aynı zamanda birçok dijital gelişimlerde en önde yer almaktadır. Google kullanıcıları tarafından her zaman el üstünde tutulmaktadır. Arama motoru denilince aklımıza hemen Google geliyor fakat Google gibi birçok arama motorları vardır. Bunlardan başlıca bilinenleri sizler için derledik.

Yandex

Yandex, Rus tabanlı bir arama motorudur. Rusya’nın %89’luk bir kısmının kullandığı bilinmektedir. Yandex’in en önemli özelliklerinden biri bulut depolama özelliğidir. Bu özellik sayesinde verilerinizi güvenli bir şekilde depolar ve kaybolmasını önler.

Yahoo!

Google dan bile eski olan yahoo arama motorunun en büyük özelliği ise detaylı aramalarda bire birdir. Kullanıcısı sayısı Google kadar olmasa bile günümüzde hala kullanılmaktadır.

Ask

Eski adıyla Ask Jeeves ismiyle anılan, günümüzde popülerliğini yetirmiş bir arama motorudur. Tasarımı basit anlaşılır ve arama konusunda hala iyi durumda olmasından dolayı hala kullanıcısı sayısı vardır.

Bing

Microsoft şirketinin olan arama motorudur. İçerisinde barındırdığı özgün ve ilgi çekici içerikler sayesinde ön plana çıkmayı başarmıştır. 

StartPage

Hollanda alt yapısına sahip olan ve kullanıcı sayısı oldukça fazla olan bir "arama motoru" dur.  StartPage arama motoru, arama kayıtlarımızı kayıt etmez. StartPage rakibi olan Google kesinlikle kullanıcı verisi vermemektedir. StartPage aramalarını Google’nin veri tabanı üzerinden yapmaktadır. Fakat arama sırasında kendi algoritma işlemlerini düzenler.

Disconnect

Disconnect’in diğer arama motorlarından ayıran en önemli özelliği, gizlilik ve güvenlik sistemi gelişmiş olan arama motorudur. Ayrıca gelişmiş algoritmaları sayesinde  aradığınız kelimeyi bulmanızı sağlamaktadır.

Yaani 

Yaani,  arama motoru, Turkcell tarafından yapılan bir arama motorudur. Türkiye de arama motoru olarak kullanılmaya başlanmıştır. Turkcell çevirimdışı kullanım özelliği ile ilgi odağı haline gelmiştir.