CloudFlare Nedir? Nasıl Çalışır?

CloudFlare Nedir, Nasıl Çalışır?

CloudFlare 2009 yılında geliştirilmeye başlanan ve 2010 yılında piyasaya sürülen, web sitelerini çeşitli DDoS, SQL Injection ve spam yorumlardan korumaya yarayan sistemdir. CDN adı verilen içerik koruma sistemi de bu yapının bir parçasıdır ve ücretsiz kullanıma açıktır. Bu özelliklerinin yanı sıra CloudFlare sistemi websitenizin ortalama hızını da arttırmakta ve bant genişliğini yüksek oranda azaltmaktadır.

CloudFlarenin sunduğu özel güvenlik imkanlarından faydalanmak için ücret ödemek gerekmektedir.. Fakat profesyonel sistemi ve her bütçeye uygun ekonomik fiyatlarıyla tercih sebebi olmuştur. 


CloudFlare Nasıl Çalışır?

CloudFlare'i aktif etmek için bir takım prosedürleri uygulamak zorundasınız. Gerekli olan değişikleri de yaptığınız takdirde CloudFlare sisteminiz aktif olacaktır. Böylece sitenizi ziyaret etmek isteyen kullanıcılar önce CloudFlare filtresinden geçecek ve sitenize gelebilecek olası saldırılardan fiziksel müdahaleye gerek duymadan kurtulabileceksiniz.

CloudFlare sisteminin sitelere göre standartlar belirlediği paketleri mevcuttur. Örneğin sitenizi yeni kurduysanız, hedef kitleniz çok fazla değilse ve trafik değeriniz yükselmemişse Standart üyelik sizin için yeterli olacaktır. Ama eğer profesyonel bir web sitesi yönetiyorsanız daha gelişmiş CloudFlare sistemlerini kullanmanızı öneririz. Bu üyeliklerin her birinde CDN servisini ücretsiz kullanabileceksiniz.

CloudFlare 'e Nasıl Kayıt Olunur?


CloudFlare resmi web sitesine giriş yaptıktan sonra üye olabilirsiniz. Alan adınız ve DNS kayıtlarınızın belirtilmesinden sonra ayarlarınızı kendinize göre ayarlayabilirsiniz. İşlemi bitirdikten sonra sitem üyeliğinizi 24 saat içinde aktif etmiş olacaktır.