Bir sunucu nasıl kiralanır?

Kiralık server (sunucu)nedir?

Sunucu, internet üzerinden insanların istedikleri bilgilere ve topluluklara rahatlıkla ulaşmasını sağlayan, masaüstü bilgisayarlarla kıyaslandığında daha yüksek kaynaklara sahip olan bilgisayar çeşididir. Kiralık sunucu, kiralayan kullanıcının özel olarak seçtikleri Ram, Disk, Cpu gibi donanımlara enterprise olarak yedekli bir şekilde tasarlanan donanımlara denir. 

Server (Sunucu) Kiralama nedir?

Sunucu kiralama, müşterilerin ihtiyaçlarına göre hazırlanılmış olan donanımların bireysel veya kurumsal olarak sağlanan, sunucuların belirli bir süre için kontrollerine verilmesine denir. Eğer yayın ağınızın trafiği için yüksek hat kullanımı, uygun ve nemsiz hava koşulları ve 7/24 saat erişim gerekiyorsa bu sunucunun veri merkezi alanında 7/24 kesintisiz ve yedekli elektrik, soğutma sistemleri ve dark fiber metro internetiyle barınması gerekmektedir. Bu sistemlerin ve sunucunun maliyet yükünü en aza indirmek için sunucu kiralama yapılabilir.

Kiralık server (sunucu) ne işe yarar?

Çok fazla ziyaret edilen bir web siteniz varsa kullanılan trafik de o kadar yüksektir. Bunun için internet alt yapınız kesintisiz, simetri ve ışık hızında olmalı aksi takdirde web siteniz de ya da uygulamanızda ağ gecikmelerinden ve sunucu perfomans düşüklüğünden kaynaklı yavaşlamalar yaşanacaktır. Bu yüzden yüksek performanslı, dark fiber alt yapılı kesintisiz bir sunucu kiralamak sitenizin veya uygulamanızın daha performanslı çalışmasını sağlayacaktır.

Kiralık sunucuların faydaları nelerdir?

Sizlere özel olarak hazırlanan kiralık sunucular içerisinde barındıracağınız uygulamalarınız ve bilgilerinizin güvenliği en üst seviyede olmaktadır. Bu sayede sizler hızlı ve güvenli bir şekilde uygulamalarınızı yayınlayabilecek ve bilgilerinizi kayıt edebileceksiniz. Bir sunucu için gerekli olan donanım ve sunucunun güvenli bir şekilde muhafaza edilmesi için gerekli olan jeneratör, yangın söndürme sistemleri ve havalandırma gibi donanımların maliyetlerinden kurtulabilir ve sadece sunucu kiralama ücreti ödeyerek sahip olabilirsiniz. Bu sayede maliyetten tasarruf, yüksek performans, bakıma ve kontrollere ayıracağınız bütçe ve zaman dan tasarruf ederek daha çok işinize odaklanacaksınız.

Neden İsimKayıt?

Kocaeli/Körfez de kendimize özel olarak hazırladığımız IKVM altaypımızla beraber ve Bursa DGN Teknoloji ve Türk Telekom’a ait Gayrettepe veri merkezinin kesintisiz alt yapısını birleştirip, müşterilerimize kusursuz bir internet deneyimi sunmaktayız. Bizim firmamız en önemli özelliği de tamamen kendimize ait veri merkezi ve alt yapısı sayesinde tüm network ve sistem kontrolünü üstlenmekteyiz. Bu sayede kullanıcılarınıza veya müşterilerinize daha yüksek performans sağlamış olacaksınız. Verimerkezinin güvenliği için FM200 kokusuz, kalıntı bırakmayan ve elektronik aletlere zarar vermeyecek özel bir yangın hattına sahibiz. Elektrik kesintilerini önlemek için yüksek gerilimli UPS ve yedekli Jeneratör yapısına sahibiz. Kabinlerin sıcaklığını an ve an ölçülerek özel soğutma sistemlerimiz sayesinde her zaman ferah bir ortamda sunucular barınmaktadır. Sunucularımızı Youtube veya Facebook gibi sosyal medya hesaplarımızdan 7/24 canlı olarak izleyebilirsiniz.Alt yapımız hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak istiyorsanız tıklayınız.